WORKSHOP: JSJ VOOR BABY'S EN KINDEREN

Deze workshop hebben we speciaal gemaakt voor alle ouders met een baby, kleine of grote kinderen, maar ook voor alle babysitters, leerkrachten, therapeuten, enz. die omgaan met baby's, kleine of grote kinderen.  

Jin Shin Jyutsu kan de kinderen helpen bij heel wat kwaaltjes. Al spelend kan je zelfs de kinderen leren om zelf hun handjes te gebruiken bij allerlei probleempjes, zoals buikpijn of emoties als verdriet en woede!

Zelf heb ik de weldaad van het plaatsen van mijn handen mogen ervaren op de kinderen van mijn dochter.

Allerlei kwaaltjes hebben wij met deze wonderbaarlijke kunst prima ondersteund waardoor sneller herstel.

Een kindje huilt, wat mankeert het? Wat kan ikzelf doen? Je eigen zenuwen geraken gespannen. Het eigen dag/nachtritme raakt in de war. De aanpassingen kosten fysiek en psychisch veel kracht van de ouders.

Jin Shin Jyutsu  brengt je heel wat oplossingen!

Wat we jullie aanleren:

 • Centrale stroom (hoofdstroom voor kinderen)
 • Hoe kunnen we hen helpen met hun emoties ?
 • Wat te doen bij krampen ?
 • Wat bij sprijsverteringsproblemen: reflux, geen boertjes laten, buikpijn, diarree, obstipatie, eetlustregulatie, verslikken, stikken, tanden krijgen,...
 • JSJ bij: huilen, slaapprojecten o.a. nachtmerries, hyperactiviteit en bedwateren
 • Wat doe je voor en na de inentingen om de nadelen te reduceren? Detoxen en re-energetiseren !
 • Wat bij: verkoudheid, koorts, onderkoeling, hoest, keelpijn ?
 • Nog enkele specifieke oplossingen voor: bloedingen, splinters, insektenbeten !
 • Hoe help je hen bij concentratieproblemen ?

HEEL WAARDEVOL OM JE KENNIS TE VERRIJKEN MET DEZE INFORMATIE !!!

De datum wordt meegedeeld via onze nieuwsbrief.

Inschrijving noodzakelijk

Privé-opleiding is mogelijk. 

Praktische informatie en prijzen workshops Jin Shin Jyutsu

Al onze workshops van Jin Shin Jyutsu worden gegeven wanneer er een groep is van minimum 4 personen door Ingrid en Chris samen.

Er is voldoende ruimte voorzien voor eigen inbreng en vragen. 

Er is geen voorkennis vereist.

Kostprijs: 40,00 Euro. Start om 20.00 u, einde tussen 22.00 u en 22.30u.

Locatie: Praktijk: 'Pure Healing': Polderken 6   2547 Lint

Interesse? Contacteer ons: GSM Ingrid: 0472 52 70 66     GSM Chris: 0485 11 42 64

Privé-opleidingen zijn mogelijk. De prijs hiervan kan verkregen worden op aanvraag en zal tussen de 50,00 Euro per uur (incl.BTW) en 70,00 Euro per uur (incl.BTW) bedragen.

Volg je de zelfhulp of de workshop privé enkel om de simpele toepassingen van de JSJ te kennen, dan wordt het tarief van 50,00 Euro per uur (incl.BTW) aangerekend.

Wil je veel meer diepgang en de inzichten welke we hebben door de vele JSJ-opleidingen welke we gevolgd hebben, alsook onze praktijkgerichte ervaringen en werkstrategieën aangeleerd krijgen, dan zal het tarief van 70,00 Euro per uur (incl.BTW) aangerekend worden.

Het volledige bedrag wordt verrekend voor aanvang van de cursus.

NAAR DE  SCHOLEN TOE DENKEN WIJ AAN:

 • een algemene info over Jin Shin Jyutsu gericht naar de ouders en de leerkrachten
 • workshops specifiek aangepast aan de behoeften van kinderen van een bepaalde leeftijdsgroep.

Wat kan je verwachten van deze workshops?

 • Op een speelse manier gaan we de kinderen leren hoe zij op hun gemoedstoestand een harmoniserende invloed kunnen uitoefenen.
 • We leren hen ook aan dat hun emoties een invloed hebben op bepaalde lichaamsfuncties en wat zij daarvoor kunnen doen.
 • Als eerste bespreken we het belang van het vasthouden van de vingers, welke overeenkomen met de 5 houdingen in de Jin Shin Jyutsu (zorgen, angst, woede, verdriet, schijn). Het vasthouden van de vingers is een hele belangrijke vorm om je lichaam zowel emotioneel, psychisch, mentaal, digestief, lichamelijk als spiritueel  te ondersteunen. Deze houdingen  worden eerst uitgebeeld en verduidelijkt. Het kind heeft dan een duidelijk beeld van welke houding het best bij hem/haar past. Elke houding stemt overeen met een welbepaalde kleur. Deze oefening schenkt ook de leerkracht de bewustwording de kinderen van zijn/haar klas beter te begrijpen.
 • De 36- ademhalingsoefening toont hen dat enkele ogenblikken van rust voldoende zijn om gespannen zenuwen (wat ook de oorzaak hiervan mag zijn) snel hulp te bieden.
 • Naargelang de leeftijd van de kinderen wordt hen aangeleerd hoe zij op zichzelf de 'Centrale Stroom' kunnen toepassen. Deze stroom beïnvloedt gans het hormoonklierstelsel, het immuunsysteem, geeft energie aan alle orgaanstromen en versterkt de ganse wervelkolom, onze steun om door het leven te gaan.
 • Oplossingen worden aangeboden wanneer ongemakken zich voordoen zoals: verminderde concentratie, vol hoofd,  buikpijn, examenstress, enz.
 • Jin Shin Jyutsu  zorgt voor de ontwikkeling van het kind om zonder angst in het leven te kunnen staan, alsook dat het  in zijn eigen kracht blijft staan, gelijk welke omstandigheden zich voordoen.
 • Jin Shin Jyutsu is een waar geschenk: kinderen kunnen spreken en handelen vanuit hun hart, en in vrijheid datgene kunnen en durven zeggen, ongeacht wat anderen daarvan denken. Het maakt kinderen bewust van de aangeboren kennis welke elk kind bezit, en het wordt hen duidelijk dat het goed is om dit weten te delen met anderen.