CHINESE VOEDINGSLEER

Niki Van Oppens

Het hoofddoel binnen de Chinese voedingsleer is om Qi (tsjie) en dus levensenergie aan te maken. Deze Qi zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt voor alles wat je wil doen of dat nu over sporten (elke fysieke inspanning) gaat of over werken en studeren (mentale inspanning). Qi geeft je energie in de spieren en geeft je een helder hoofd.

De Chinese voedingsleer is helemaal niet de laatste nieuwe trend. Het is een werkmethode die al +4000 jaar bestaat en nog steeds wordt toegepast om de Qi en dus jouw levensenergie te optimaliseren.  De principes die gebruikt worden zijn tijdloos en worden toegepast binnen de hele Chinese geneeskunde.

 

Binnen de Chinese voedingsleer wordt er veel gekookt (alle manieren van koken), maar het hoeft absoluut niet ingewikkeld te zijn. Het is ook helemaal niet nodig om naar de Chinese supermarkt te gaan, want er wordt vooral gebruikt gemaakt van de principes van de Chinese voedingsleer en deze worden dan toegepast op onze lokale voeding. Op deze manier is het perfect mogelijk om onze Qi, onze levensenergie te herstellen.

Het is voor iedereen mogelijk en je kan gerust nog steeds vrienden uitnodigen om te komen eten. Welke kruiden je gebruikt, en zeker ook de versheid van de ingrediënten beïnvloeden jouw levensenergie en maken het verschil in hoe je je voelt.

Jouw logisch verstand gaat deze manier van denken heel leuk vinden! Wanneer je bijvoorbeeld “kou” hebt gevat en je hebt dus een verkoudheid. Wat moet je dan NIET eten/drinken?  Verkoelende voeding en dranken! 

In de Chinese voedingsleer is er geen algemeen voedingspatroon dat voor iedereen geldt, want iedereen is anders. Zo reageert de ene minder goed op verwarmende kruiden en de ander heeft er net meer van nodig. Om te bepalen wat jouw lichaam nodig heeft om jouw levensenergie te optimaliseren, ga ik rekening houden met verschillende factoren zoals o.a. het seizoen, het klimaat, jouw eigen constitutie, jouw huidige situatie, enz. Op deze manier kan ik alles afstellen zodat jij jouw lichaam datgene kan geven wat het nodig heeft. 

Ik ga je ook de basis van de manier van denken en werken aanleren zodat je ook jezelf verder kan helpen. 

Wat mag je verwachten? 
  • meer energie 
  • helder hoofd
  • gezond gewicht 
  • mooie huid en haar 
  • evenwichtige menstruele cyclus
  • sterkere immuniteit
  • ...

Je kan telefonisch een afspraak maken via haar GSM 0495 18 36 68 of via e-mail: [email protected]www.nikivanoppens.com