THERAPIEËN VOOR DIEREN

CHINESE KRUIDENTHERAPIE 

HOMEOPATHIE

SPAGYRIEK 

RECONNECTIE

BIOPUNCTUUR

DEZE THERAPIEËN VOOR DIEREN WORDEN AANGEBODEN DOOR DR.CHRIS EULAERS (HOMEOPATISCH DIERENARTS)

Heb je graag een afspraak, dan kan je hem telefonisch contacteren via gsm of via e-mail:

GSM 0485 11 42 64        [email protected] 

CHINESE KRUIDENTHERAPIE

De Oosterse filosofie ligt aan de basis van de Chinese geneeskunde. Deze gebruikt medicinale kruiden ter herstel en behoud van de gezondheid.

Daar waar gezondheid (lees Energie) niet in evenwicht is door koude, warmte, leegte of een teveel, ontstaan er ongemakken op fysisch, mentaal en emotioneel niveau.

Chinese Kruiden gaan dit evenwicht herstellen op een oorzakelijke basis.

We werken met veilige en gecontroleerde producten waarbij de therapeut een correct gebruik en opvolging garandeert

Zoals Hippocrates zegt: "Laat voedsel uw medicijn zijn en medicijn uw voedsel". 

Kruiden beschouwen we als medicinaal voedsel.

HOMEOPATHIE 

Homeopathie is een geneeswijze die gebruik maakt van het gelijksoortigheidsprincipe. Een dier met een bepaalde ziekte wordt behandeld met een verdunde stof, die onverdund een gelijksoortige symptomencomplex laat zien als de ziekte zelf. Of anders gezegd: onverdund zal het homeopathisch middel een ziektebeeld opwekken, dat niet hetzelfde doch gelijkend is op het symptomenbeeld van de ziekte die het dier doormaakt.

Deze verdunningen worden gemaakt volgens strenge medische wetten. De stoffen kunnen van plantaardige, dierlijke, minerale of chemische aard zijn. Ze worden ingezet via inspuitingen, tabletten of monddruppels. De werking geschiedt via een ondersteuning van de weerstand van het dier, met als gevolg een prikkeling om zelf tot genezing te komen.

SPAGYRIEK

Spagyriek is een etherische homeopathie.

Zoals we het terugvinden in het woord zelf bestaat de bereiding van een spagerysche remedie in drie fasen:

  • Eerste fase is de scheiding van de verschillende elementen.
  • Fase twee bestaat in het zuiveren van die elementen.
  • In fase drie worden tenslotte de gezuiverde elementen terug herenigd.

De grondslag vinden we terug, vele eeuwen geleden, via de Egyptenaren en de Grieken bij o.a. Paracelsus.

Een klein voorbeeld is de supplentatie van ijzer (o.a. voor bloedarmoede). In de klassieke medicatie is de opname beperkt en geeft vele negatieve neveneffecten. Bij de spagerysche bereiding is de opname veel beter, en bezit daarenboven een energetische meerwaarde.

Spagyriek kan je inzetten voor elke indicatie waarbij de harmonie in het lichaam moet hersteld worden, en dit zowel op lichamelijk, mentaal als op energetisch gebied.

Spagyriek is zowel voor mens als dier nuttig.

RECONNECTIE 

Ook katten, honden en paarden zijn gebaat met Jin Shin Jyutsu. Zij zijn even bewust en gevoelig als wij en verdienen het ook om de weldaad van Jin Shin Jyutsu te ontvangen. Wij behandelen katten, honden en paarden. Voor de behandeling van paarden komen we bij u ter plaatse, katten en honden kunnen we in onze praktijk behandelen.

Een behandeling begint altijd met een gesprek met het baasje waarin we peilen naar de lichamelijke en geestelijke toestand van het huisdier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mankende dieren, kolieken, ademhalingsproblemen, maar ook angst en gedragsstoornissen.

Wij behandelen je huisdier maar geven jou ook de nodige tips mee die je thuis zelf bij je huisdier kan toepassen. Leer de kunst om deze zelf toe te passen, laat je huisdier genieten door de kunst te ontvangen of geniet samen met je huisdier van een rustgevende, deugddoende therapie.

Wij werken op: stress, angst, irritatie, zorgen, verdriet, woede, jezelf wegcijferen, de schijn ophouden,...

Maar ook aan klacht en aandoeningen zoals: gewichtsproblemen, reuma, aandoeningen van de luchtwegen, diarree, constipatie, spastische darmen, krampen, oog- en oorproblemen, pijn aan rug, schouders en nek, acute en chronische pijnen, gewrichtsklachten, altijd moe zijn, ischias, dementie, hernia, huidletsels, ziekte van Lyme, stofwisselingsstoornissen, verwaarlozing, kolieken, gedragsproblemen, manken, oorirritaties, lichaamscommunicatie optimaliseren, enz.

Jin Shin Jyutsu dieren Jin Shin Jyutsu dieren

Ons doel is pijn en lijden zowel bij mens als dier te verminderen, alsook het bewustzijn van wat deze twee voor elkaar betekenen te verhogen. Aangezien baasje en dier zich vaak aan elkaar spiegelen, hebben ze een grote invloed op elkaars fysische, mentale en emotionele toestand. 


HIEROVER HEBBEN WIJ HET BOEK GESCHREVEN:   "als IK mag kiezen..."

Het is in de eerste plaats geschreven voor alle dieren, alsook voor hun baasjes, alsook voor therapeuten, honden- en paardentrainers, honden-en kattenpensionhouders, dierenartsassistenten, dierenartsen, artsen enz.

Wij geven jullie vele tips, direct toepasbaar in jullie dagelijkse leven.

Heb jij ook een hart voor dieren? Dan is dit boek beslist iets voor jou!

JOUW HUISDIER WACHT OP JOU OM DIT BOEK TE LEZEN !

Klik hier om te bestellen.  Je kan hier ook de inhoudstabel van ons boek bekijken.

  

BIOPUNCTUUR 

Biopunctuur is een medische techniek die gebruik maakt van inspuitingen met biotherapeutica. Deze worden op specifieke plaatsen onderhuids of in de spieren ingespoten, individueel aangepast aan de situatie van het dier. Biotherapeutica zijn stoffen die het biologisch systeem van het dier ondersteunen in zijn natuurlijke afweer en/of een vastgelopen genezingsproces terug op gang brengen. Klassieke medicatie zoals antibiotica, cortico’s of ontstekingsremmers worden niet gebruikt.

Wat wordt er ingespoten?

Veel gebruikte producten zijn bijvoorbeeld arnica (valkruid), calendula (goudsbloem) en chamomilla (kamille). Arnica wordt onder meer gebruikt bij kneuzingen en bij spierpijnen. Echinacea wordt onder meer gebruikt om de weerstand te verhogen. De ampullen bevatten steeds een cocktail van verschillende producten. Traumeel en Lymphomyosot worden gebruikt bij ontstekingen en sportletsels, Zeel bij artrose, Hepeel om de lever te zuiveren en Spascupreel bij spierspasmen.

Zijn deze producten wel veilig?

De ampullen bevatten geen hoge concentraties van de actieve stof: het zijn verdunde oplossingen. Hierdoor zijn ernstige neveneffecten uitgesloten.  Het gebruikte materiaal (spuit, naald) is natuurlijk steeds wegwerpmateriaal; de naald is dus nooit in contact geweest met een andere patiënt en er is dus nooit een kans op overdracht van AIDS of geelzucht.

Hoe werkt biopunctuur?

In biopunctuur gaan de kleine dosissen de natuurlijke genezingsmechanismen (die sowieso aanwezig zijn) begeleiden of stimuleren. En hoe gaat dat? Biopunctuur verbetert de lokale bloedcirculatie, ontspant spiervezels en versterkt ligamenten en kraakbeen. Bovendien hebben injecties aan de oppervlakte (bv. onderhuids) via de reflexbogen van het zenuwstelsel ook effect op de onderliggende organen.

Wanneer kan biopunctuur nuttig zijn?

Biopunctuur wordt vooral toegepast bij trauma’s (bv. spierscheur, peesontsteking) en bij allerhande gewrichtsklachten, nekpijn en rugklachten. Verder wordt ook biopunctuur toegepast bij allergieën (bv. astma, hooikoorts), acute en chronische ontstekingen (sinusitis, bronchitis, blaasontsteking, maagontsteking), en ook bij klierkoorts.

Wanneer u langdurig klachten heeft moet soms ook ‘het ganse lichaam’ behandeld worden. Dit noemt men een terrein behandeling. Dit betekent dat bv. het lichaam gezuiverd wordt met biopunctuur (drainage). Dit kan gebeuren met producten die werken op bv. het lymfestelsel of op de lever.

In welke mate is de strategie bij biopunctuur anders dan bij de reguliere geneeskunde?

We proberen eerst op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak. Wanneer het dier rugpijn heeft, gaan we in plaats van een pijnstiller of een ontstekingsremmer voor te schrijven, inspuitingen geven om de rugspieren te versoepelen of de ligamenten te versterken. Wanneer de pijn dan afneemt zonder pijnstillers of zonder cortisone injecties, kan u er van uit gaan dat we het onderliggende probleem behandeld hebben.

Wordt uw dier na de behandeling direct beter?

Soms is er direct beterschap na slechts één behandeling. Dit zou een spontane genezing kunnen zijn of een placebo effect (het dier voelt zich beter omdat u in de behandeling gelooft). Maar meestal gaat het dan om een trauma of een recente ontsteking dat snel reageert op biopunctuur. Heeft het dier zijn klachten reeds enkele weken of maanden, dan zal er meer tijd nodig zijn om de genezing op gang te brengen. Anderzijds heeft het dier enkele uren tot een dag na de injecties soms net meer last. Dit is eigenlijk het omgekeerd van een placebo effect! Zo’n verergering komt regelmatig voor en betekent dat het lichaam (via het immuunsysteem en de zenuwbanen) reageert op de injecties door een nieuw genezingsproces op te starten. Dit kan gepaard gaan met bv. pijn of zwelling in de regio waar het dier de injecties kreeg. Zo’n reactiefase gaat meestal vanzelf voorbij en is dus wel degelijk een ‘goede’ reactie!