Waarom Redox-signalering de medische wetenschap zal transformeren

Waarom Redox-signalering de medische wetenschap zal transformeren

Naarmate de medische wetenschap vordert, lijkt het steeds moeilijker om behandelingen te vinden die niet schadelijk zijn voor bepaalde delen van het lichaam en toch echte voordelen voor de patiënt bieden. 

Normaal gesproken, na miljarden dollars aan onderzoek, komen de behandelingen die de beste resultaten beloven vaak samen met lange lijsten met bijwerkingen die voor sommige mensen veel schadelijker kunnen zijn dan de oorspronkelijke medische toestand zelf. De medische wetenschap compenseert door miljarden dollars onderzoek te doen om behandelingen te vinden voor de ongewenste bijwerkingen. Terwijl dergelijke inspanningen farmaceutische onderzoekers bezig houden en farmaceutische bedrijven winstgevend maken, moeten deze voordelen op een bepaald moment worden afgewogen tegen de behoeften van de patiënt. Over het algemeen nemen de kosten van medische behandelingen toe en kunnen de resultaten op verschillende fronten nog steeds zeer schadelijk zijn.

Zoeken naar potentiële kosteneffectieve behandelingen met minimale negatieve bijwerkingen lijkt de beste remedie te bieden. Naarmate ons begrip van de biologie vordert, wordt het ook duidelijk dat ons lichaam alleen is gebouwd om de dingen die in en om ons heen in de natuur groeien in zich op te nemen, al het andere wordt door het lichaam behandeld als ongewenste afval. Verwerkte chemicaliën, gemanipuleerde moleculen en hoog geconcentreerde gespecialiseerde extracten kunnen passen in het model van de huidige voedsel- en medische industrie, maar ze hebben de neiging om te vechten tegen de basisbiologie en negatieve bijwerkingen te produceren. Natuurlijk voorkomende biocompatibele remedies, aan de andere kant, passen goed bij onze basisbiologie, maar ze passen misschien niet goed bij de huidige medische industrie en filosofie.

Naarmate de medische wetenschap begint zich te richten in het serieus bestuderen van goedkope biocompatibele natuurlijke stoffen als behandelingen, is er eindelijk hoop