Belang werking bijnieren

Belang werking bijnieren

De bijnieren, bijvoorbeeld, die zich bovenin elke nier bevinden, produceren hormonen die helpen bij het reguleren van uw metabolisme, uw immuunsysteem, uw bloeddruk, reactie op stress en letsel, en helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het metabolisme van eiwitten en vetten?

Om ervoor te zorgen dat uw lichaam naar behoren functioneert, moeten alle klieren van ons endocriene systeem de juiste hoeveelheid hormonen vrijgeven. Als ze te veel of te weinig vrijgeven, kan de daaruit voortvloeiende onbalans tot veel problemen leiden.

Arts en onderzoeker Dr. Rob Ward MD, FAAFP heeft een korte video gemaakt over hoe belangrijk Redox Moleculen zijn voor de bijnieren in het bijzonder en over de rol van de bijnieren in ons lichaam? Wat gebeurt er als onze bijnieren overbelast raken, hoe gebeurt dit en wat kunnen we eraan doen?

U kunt de video van Dr. Ward hier bekijken: https://youtu.be/vyp9fG5KbXs

Dingen die gezonde bijnieren ondersteunen zijn onder andere vitamine C, Ashwagandha, ontspanningstechnieken en voldoende goede slaap. De bijnieren zijn ook zeer redox-gevoelige organen. Redox Moleculen zijn cruciaal voor de productie van cortisol, een van de belangrijkste hormonen die door de bijnieren worden geproduceerd.

In studies in een top-genetisch labo is aangetoond dat het verhogen van onze voorraad Redox Moleculen de signaalwegen, die de gezonde hormoonproductie moduleren, verbeteren.